Slättåkra IP 070602

Match :Slättåkra IF-BK Walldia Div 7 södra

Åskådare: 3 + 1 hund och några kor i hagen intill.

Walldia kom till Slättåkra för att bärga 3 nya friska poäng, vilket man också gjorde utan några större besvär.
Walldia startade i medvind - en ganska kraftig sådan och tog kommandot direkt. Ledningsmålet dröjde dock till den 6:e min, då Walldia tilldömdes en frispark på vänsterkanten som Andreas Persson slår in mot mål - målvakten felbedömer densamma och får se bollen segla in över honom. Hemmalaget hade en väldigt offensiv tanke med sin taktik och det lämnade stora blottor i försvaret och på en sådan fick Simon Walldèn fritt fram på högerkanten efter pass av Andreas Malmström därmed var 0-2 ett faktum klockan står då på 11 min.Walldia har en enorm press och spelar med rätt inställning trots att motståndet kanske inte är det bästa, 0-3 kommer på en hörna signerad Simon som Packi inte har några problem att knoppa in omarkerad! som han är.
Hemmalaget kämpar på trots ett 3 -målsunderläge efter ca en kvart och slitet lönar sig.
Man får efter 26 min till en reducering 1-3 på en hörna som skarvas över Sörensen som nog trodde att bollen skulle gå över ribban.
Nu får hemmapojkarna en bra period stärkta av reduceringen, Walldia får inte något gratis längre och tappar under en period sitt vägvinnande spel. Dock skapas en del chanser bl.a blir Eken frispelad av Packi centralt men missar, förmodligen var han inte uppvärmd han hade varit på plan i endast ca 10 min. Sörensen fick också visa sig på styva linan när han förtjänstfullt går ut långt i straffområdet och räddar när SIF får en bra chans. Efter 37 min är Eken uppvärmd och punkterar därmed matchen till 1-4 när han drar till från 25 m och den sitter precis under ribban. Dom siste fem minuterna av halvleken blir händelserika, först får Slättåkra straff efter att Sörensen sprungit ner en hemmaspelare vid en utrusning, Sören tar dock revanch genom att göra en snygg räddning på straffen. I anfallet efter får Walldia straff för en hands, fram stegar Johnsson
och fastställer 1-5 som halvtidsresultat.
Walldia börjar andra halvlek lite nonchalant och släpper till på vänsterkanten ett inlägg till en fristående kille till vänster som enkelt reducerar till 2-5.
Walldia börjar få lite bättre ordning på spelet låter bollen göra jobbet istället för att i vissa situationer hålla i bollen för länge med följd att dom blir nersparkade. Walldia skapar massor av chanser hela tiden. Hemmalagets offensivlusta har inte avtagit man går inte direkt in för att hålla nere siffrorna och det gör matchen rolig att se på för "publiken"
Nu börjar det hända saker det börjar med en nersparkning av Simon med endast gult kort som påföljd, helt otroligt - killen inte bara sparkade ner Simon utan han spottade även på Hinken, där var Domaren mycket feg, SIF lagledningen tog däremot tag i situationen och plockade bråkstaken av- planen bra gjort.
Sedan avlöste chanserna varandra:
60 min: Hinken petar utanför efter en frispelning centralt
65 min Anton gör 2-6 när han petar in den i tilltrasslad situation efter ass av Johan Green,
elaka tungor vill göra gällande att det var självmål men vi låter allt Anton få målet.
67 min Hinken serverar Anton på silverbricka men Anton missar.
69 min Anton gör en snygg sak - tar ner den på bröstet på mittlinjen, vänder bort en motståndare i nästa moment och blir sopren med i stort sett hela planhalvan att löpa på,
tyvärr "väntar" han in motståndarna och blir upphunnen och fråntagen bollen, synd på så snyggt förarbete.
10 min "stiltje" inträder sen händer väldigt mycket den sista kvarten.
Hinken har bra tryck i foten och serverar Eken en bra crossboll på vänsterkanten Eken får den förbi målvakten men bollen slås undan på mållinjen.
En repris minuten efter Cross Hinken- Eken får den nu i mål efter ett slags motlägg mot målvakten 2-7.
Sen följer dagens tre "snyggingar"
Frispark på högersidan som Robban Andersson som kommit in på högerbacken! slår snabbt till Packi som skarvar vidare ut på högerkanten till Green som bryter in i straffområdet där han dribblar av tre man men får inte till avslutet efter att han rundat målvakten.
2-8 där går bollen som ett snöre: Uppspel på högerkanten från Packi till brorsan Hinken som direktskarvar vidare till Green som spelar in till Anton som kliniskt avslutar.
2-9 en straff efter att Eken knuffats ner i straffområdet. Fram stegar Palmen och sätter den högt till höger mycket nära krysset snyggt - där fick ungtupparna se hur en straff ska slås.
Nu inträdde lite nonchalans i Walldias defensiv, man tillät Slättåkra kontra in 2 mål matchens två sista minuter. Walldia skulle dock få sista ordet, på övertid fastställde Anton på pass från Packi slutresultatet till 4-10 och därmed fullbordade Anton sitt äkta hattrick för dagen.
Man kan lugnt säga att proppen gick ur matchen, den sista kvartens 6 mål talar sitt tydliga språk. Proppen hade även gått i omklädningsrummen när spelarna kom in efter matchen.
Hemmalagets målvakt försökte agera elektriker man det hade han inte så stor framgång med han hade redan åkt på ett antal "proppar".....
Spelarkritik är inte lätt när det är så ojämnt men Walldia blandade och gav, 10 mål framåt snackar man inte bort, hela 10 man i truppen på 14 man var inblandade i något mål och det är bra. Dock måste man konstatera hur viktig Packi är för laget -han ligger bakom väldigt mycket av det som händer. Green är en otrolig dynamo i sin offensiva roll kan han sen i vissa situationer sätta bollen blir det ännu bättre och sist och nästan minst (på längden) Anton, gör tre mål i andra - härligt Anton